flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Радивилівському районному судді 27 листопада 2015 року було проведено День відкритих дверей.

24 грудня 2015, 12:27

           В Радивилівському районному суді 27 листопада 2015 року, згідно плану проведення Днів відкритих дверей, було проведено День відкритих дверей. У заході прийняли участь учні 9-10 класів Крупецької ЗОШ.

В рамках проекту «Тиждень права» спільно з районним управлінням юстиції 10 та 11 грудня 2015 року Радивилівський районний суд відвідали учні 9-10 класів Радивилівської НВК «Загальноосвітньої школи № 2- ліцей» імені П.Г. Стрижака та Радивилівської НВК «Школа № 1-гімназія».

Даний захід запроваджено судом для збільшення довіри до судової системи та забезпечення відкритості суду для громадськості.

Цього разу до суду завітали учні 9-10 класів Купецької ЗОШ, Радивилівської НВК «Загальноосвітньої школи № 2- ліцей» імені П.Г. Стрижака та Радивилівської НВК «Школа № 1-гімназія» разом із класними керівниками закладу.

Після реєстрації гостей привітала консультант суду Каплич Надія Василівна та повідомила заплановані заходи Дня відкритих дверей суду.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залу судового засідання, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у судових засіданнях.

Розпочинаючи даний захід заступник керівника апарату суду Мулик І.П. коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду. Після чого учасників екскурсії було проведено приміщенням суду.

            Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду де старший секретар суду Хрущ Р.М. розповіла присутнім про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

 Після ознайомлення з роботою канцелярії суду Каплич Н.В. розповіла присутнім про інформаційні стенди суду та інформацію розміщену на них, ознайомила з графіком розгляду справ суддею.

Далі учні відвідали архів суду, де архіваріус суду Хрущ Р.М. пояснила дітям значення архіву для суду, порядок зберігання у ньому справ.

Заступник керівника апарату суду Мулик І.П. запросила учнів до зали судових засідань по кримінальних справах та розповіла, що для проведення дистанційного допиту в режимі відеоконференції під час судового засідання і забезпечення виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України в Радивилівському районному суді Рівненської області було обладнано залу судових засідань системою відеоконференцзв'язку, яка побудована з використанням сучасних апаратних терміналів, що в свою чергу забезпечує надійну, безперебійну роботу суду. Така система призначена для проведення розгляду судом кримінальних справ без конвоювання з слідчого ізолятора до суду осіб, що перебувають під вартою і забезпечить ефективність розгляду кримінальних справ, зменшення витрат, пов’язаних з організацією конвоювання засуджених осіб зі слідчого ізолятора, охороною в суді й оплатою витрат за доставку їх до місця судового розгляду справи.

            В ході проведеного заходу відвідувачам суду було організовано зустріч із запрошеним гостем даного заходу -  старшим інспектором Радивилівської поліції Дубенського відділу поліції Головного Управління Національної поліції Кузміч В.С., який розповів учням про: злочинність неповнолітніх; особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх; попередження злочинності неповнолітніх.

У фінальній частині, за підсумками проведеного Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.