flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радивилівський районний суд в рамках проекту «Тиждень права»

05 грудня 2023, 08:44

В рамках проекту «Тиждень права» до Радивилівського районного суду Рівненської області завітали учні 9 класу Радивилівського ліцею № 1.

Гостей привітала консультант суду Каплич Н.В. разом із старшим секретарем суду Хрущ Р.М., які ознайомили з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду. Відвідувачі завітали до залів судових засідань, в тому числі залу, обладнаного системою відеоконференцзв’язку.  Також учні отримали роз’яснення про порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи. 

            Учні даного заходу мали змогу взяти участь у судовому засіданні на прикладі продемонстрованого мультфільму «Кінь проти хом’яка» знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», разом із суддею-спікером Сільман А.О. На прикладі мультфільму діти  випробували себе під час навчальної гри в ролі судді, захисника, прокурора та вирішували спір.

Учням продемонстрували  атрибути судового процесу, мантію судді та нагрудний знак.

            На завершення заходу усі присутні позитивно відгукнулися про екскурсію до суду та висловили побажання в подальшому брати участь в подібних заходах.